Stor oppslutning om bruktmarked

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 2. Des 2018

Søndag 2. desember arrangerte Lommedalen Kjøre- og Rideklubb bruktmarked i klubbens rideanlegg øverst i dalen. Ridehallen var omgjort til markedshall og fylt til randen med utstyr til hyggelige priser.

-– Jeg har solgt et par dekken, noen klær, et par belegg og en sjabrak, smiler LKRK-medlem Camilla Stuve fornøyd fra sin salgsbod, men legger til at hun gjerne skulle solgt mer.
– Arrangementet kunne nok vært bedre markedsført utenfor dalen, både mot kretsen, åpent på facebook, og vi medlemmer kunne vært flinkere til å dele på våre personlige sider. Jeg tror kanskje det ville være interessant å ha et nytt marked til våren, men da må vi være tidligere ute med markedsføringen, sier hun.

Initiativtaker Anine Thoresen er også positiv til å gjenta suksessen. For stemningen var på topp, kiosken var åpen og mange tok seg tid til en prat mens de sjekket tilbudene rundt omkring. Bruktmarkedet i ridehallen ble mer enn en mulighet til å skaffe seg brukt utstyr til en rimelig penge - og ikke minst, bli kvitt overflødige dekken, saler, bitt og hodelag - alt som har en tendens til å hope seg opp i kjeller og loft etter noen år med hest i familien.

Glimt fra bruktmarkedet:

Initiativtaker Anine Thoresen er ikke fremmed for tanken på å arrangere et nytt bruktmarked til våren.

Velkommen til Grønt Kort kurs i oktober

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 10. Okt 2018

LKRK inviterer til Grønt Kort-kurs i oktober 2019. Teorikurset avholdes på Mølladammen skole, stallpraksis og rideprøve hos Stall Eide. Bindende påmelding innen 19. oktober!

Velkommen!
Rent bord under KM Dressur 2018

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 30. Sep 2018

Gulljenter på ponnilaget! (Alle foto: Privat)

Ryttere fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb gjorde rent bord under KM dressur helgen 15. og 16. september. Arrangør var Søndre Nordstrand Rideklubb.


Både seniorlaget og ponnilaget tok gull, og lommedalsryttere sørget også for individuelt gull, både for ponni og senior.

Individuelt gull senior: Isabelle Sofie Hermansen med Oege Van de Klei

Individuelt gull ponni: Aurora Milde Kirkeberg med Elmholts Idol

Seniorlag: Nora Eide og Uno Don Fredo, Anniken Eide og Cheeky, Isabelle Sofie Hermansen og Oege Van de Klei

Ponnilag: Aurora Milde Kirkeberg og Elmholts Idol, Julia Anette Lund og Foldagers Maroonie, Karen Marthine Tandberg og Las Vegas II.

Gratulererer!!!

Seniorlaget 

Aurora Milde Kirkeberg med Elmholts Idol - individuelt gull!Isabell og Aage - individuelt gull!


Anniken og Nora Eide - søstre på gull-laget!


Bronse i Nordisk Mesterskap

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 22. Aug 2018

Lommedalsrytter Martine Åsvall Fjeld og Grandi frá Laugardal tok bronsemedalje under Nordisk Mesterskap for islandshester i Sverige 8. - 12. august i år.
– Å ri T2 finalen var veldig gøy! Grandi var kjempefin i både fritt valgt tempo tølt og løse tøyler, så jeg er veldig fornøyd med det. Målet var pallplass og det fikk vi, så jeg er superfornøyd med vårt første nordisk mesterskap, sier Martine.

Ekvipasjen tok tidligere i sommer to gull under NM, 12. - 15. juli i Grimstad, i henholdsvis F1U, femgang ungrytter, og T2U, tølt for løse tøyler, ungrytter.

Vi gratulerer!
Stevnet 1.-2. september avlyst

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 1. Aug 2018


Stevnet helgen 1. og 2. september er dessverre avlyst. I stedet vil det bli avholdt pay&jump og pay&ride samme helg. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om tidspunkt begge dager.


Styret i LKRK
LKRK-medlemmer rir WorldCup i Texas

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 30. Jun 2018

Klare for konkurranser i Texas: (F.v. Hanna Wensaas, Aurora Kiil Brustad og Malin Wensaas) 

Tekst og foto: Mette Sattrup

Mandag 25. juni dro Aurora Kiil Brustad, Malin Wensaas og Hanna Wensaas fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb til Texas for å konkurrere i The AQHA Youth World Cup 2018.

Konkurransen startet torsdag 28. juni og varer fram til 8. juli. Det norske laget består av fem ryttere, tre av dem fra Lommedalen. Jentene har ikke med egne hester, men får låne hester på stedet.

Aurora konkurrerer i Trail, Ranch Riding, Cutting og Hunt Seat Equitation, og forklarer hva de forskjellige disiplinene går ut på:

– Trail er en bomklasse hvor det er strødd bommer over alt. Du rir over bommer med forskjellige lengder, skrittbommer, travbommer, galoppbommer, og noen steder kan man også sidepasse, dvs. at hestene går sidelengs med forbeina på ene siden og bakbeina på andre. Ellers kan man gå over en liten bro og åpne grinder. 

Cutting er en klasse hvor det blir fraktet mange kuer inn på banen. Du skal gå inn i kuflokken og få med deg en eller flere kuer ut av flokken og klare å skille ut disse. En av disse igjen skal du skille ut, og da skal du holde kuen borte fra flokken og overgir seg. Når den stopper, skal du fortelle hesten din at denne kua har overgitt seg, rygge hesten tilbake og la kua få komme tilbake til flokken sin. En veldig «ranchi» klasse. Må ikke stresse opp hesten, for det smitter over på kuene, og da får du dårligere poeng. Du må klare å holde kuflokken rolig og ikke merke at det er noe som skjer. Når den du har skilt ut oppdager at den er borte fra flokken, kan den bli urolig, og da må du «finte» den. Det gir poeng. De er kun borte fra flokken sin maks ett minutt.

I Ranch Riding rir du et program, eller mønster, som vi kaller det. Det skal være veldig «ranchi», skal se ut som du kommer rett fra ranchen din. Støv på bootsene, ingen ting skal være superglamourøst. Og du skal bare vise at det ser veldig naturlig ut. Dommerne skal spørre seg om dette er en hest de har lyst til å ri hele dagen lang. Det skal se behagelig ut. Min hest er litt stiv og egentlig ingen deilig hest å ri på, han får ofte dårligere score i denne klassen. Egner seg for en hest med gode, behagelige steg, og det skal se ut som rytteren koser seg. Rir kun et kort dressurprogram, momenter som skritt, trav og galopp. I trail får du trekk for hver bom du kommer borti, men i Ranch Riding gir det ikke trekk. Jeg liker den klassen veldig godt. Det er som å ri en god tur! Men i kulissene er det mye terping. Det skal bare se veldig naturlig ut!

Hunt Seat Equitation, der rir du i engelsk utstyr, skal se ut som du skal på sprangbanen, men du rir med beige ridebukser, kan ikke ri med hvite. Equitation er en klasse som går ut på at man skal ri et dressurprogram som er kjempekort. Det går mye på rytteren, ingen feil er tolerert. Må treffe riktig galopp på første steg, og akkurat de stegene som står i mønsteret. Bommer du på diagonalen, er du i bånn på resulatlisten med en gang. Alt må være perfekt.

– Hva gleder du deg mest til?

– Rach Riding er en klasse jeg synes er veldig morsom. Men også Cutting, for det gir et sykt adrenalinkick når hesten gjør de store fintene, går dypt ned i sanden. Det er morsomt når man føler at man klarer det. Men har du en hest som ikke kan Cutting, er det bare å takke for seg, slår Aurora fast.

Malin skal også konkurrere i fire disipliner: Hunting, Equitation, Horsemanship og Showmanship. 

– I Showmanship skal man vise at man kan håndtere hesten fra bakken på en ordentlig måte. I mønsteret er det skritt, trav, vending og rygging, og så skal hesten stilles opp og stå square, det vil si at hesten skal stå helt likt med alle beina, alt skal stå på linje. Horsemanship er morsomst, da sitter man på hesten og viser at man kan håndtere hesten fra ryggen, skritt, trav og galopp, rygge og vende, sier Malin.

Hanna skal ri Cutting, Ranch Ridning, Trail og Reining. 

Reining er den mest fartsfylte disiplinen. Det er i alt 13 mønstre, og alle består av to store sirkler hvor hesten skal løpe fort, og mindre volter hvor den skal galoppere saktere. Det er bytter og spin hvor hesten surrer rundt på ett bein. Slide stop er også en del av programmet. Ryggingen skal se ut som "moon walk", som om hesten ruller tilbake, forklarer Hanna.

– Hvordan blir det å konkurrere på lånte, ukjente hester?

– Det er alltid spennende å se hvordan hestene fungerer. Vi får ri hestene ca. en time før start. Man må kunne lære seg å ri alle hester, det er rytterens ferdigheter som kommer til uttrykk. Her kan du ikke kjøpe deg en millionhest og gå hen og vinne, sier Aurora.

Hvert lag for utdelt fem hester. Laghestene får de ri en ukes tid før konkurransen med dem starter, men Cutting og Reining-hestene kommer samme dag som de skal konkurreres med.

Jentene skal tilbringe to uker i Texas, og ble trukket ut til landslaget for omtrent et halvt år siden etter å ha deltatt på saminger.

Foreldrene til lommedalsjentene er med på turen. 

– Det blir gøy for foreldrene også, det virker nesten som om de gleder seg enda mer enn vi gjør, ler Hanna.

Vi ønsker jentene lykke til!

* Link til arrangørens hjemmeside


Siste nytt om salmonellautbruddet hos hest - oppdatert 22.6.2018

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 19. Jun 2018

Mattilsynet informerer om at de har båndlagt flere dyrehold i forbindelse med utbruddet av salmonella som ble oppdaget på NMBU Veterinærhøyskolen. Båndlegging av dyrehold innebærer at dyrene ikke får flyttes fra gården, og nye dyr ikke får komme inn. 

11. juni ble et føll oppstallet ved hesteklinikken til NMBU Veterinærhøgskolen i Oslo bekreftet smittet med bakterien Salmonella Typhimurium. Pr. 15. juni var seks staller bekreftet smittet, og det var mistanke om smitte i ytterligere 15 staller, de fleste av disse på Østlandet.

På Mattilsynets hjemmeside kan du lese mer om det pågående utbruddet av salmonella hos hest. Mattilsynet har også utarbeidet en plakat med informasjon om hvordan du håndterer salmonellasmitte i stallen, samt en plakat om smitteverntips.

* Plakat om håndtering av salmonellastmitte i stallen -  pdf-format

* Plakat om smitteverntips -  pdf-format

På mattilsynet.no er det også samlet en del spørsmål og svar angående salmonellautbruddet.

* Link til Mattilsynets oppdaterte nettside

* Siste nytt om utbruddet, 19.06.2018, Norges Rytterforbunds nettside: rytter.no

* Oppdatert info fra Styret i LKRK 22.6.2018

* Siste nytt fra Mattilsynet, 29.6.2018

Vel blåst blomsterstevne

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 14. Jun 2018

Lommedalen Kjøre- og Rideklubbs Blomsterstevne 2018 gikk av stabelen 9. og 10 juni.

Lørdag var viet dressur med 35 startende, mens startlistene for søndagens sprangstevne rommet 106 startende. Strålende vær la en sommerlig ramme rundt et trivelig stevne, og blomster fra Bryn Gartneri pyntet både lørdagens dressurrail og sprangbanen søndag. En stor takk til en raus sponsor!

Stor takk også til stevnearrangørene med Hanne og Nora i spisse, som sto på fra morgen til kveld - begge dager - for å legge til rette for nok et vellykket stevne i LKRKs regi!

* Link til resultater dressur

* Link til resultater sprang


Strålende innsats av helgens stevneledelse - (f.v.) Hanne Vines og Nora Eide! (Foto: M. Sattrup)

Flott innsats av Mia under AEG

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 20. Feb 2018


Mia Kjærnli Fossum og Madame Clear kunne reise hjem fra AEG med medalje etter å ha representert Lommedalen Kjøre- og Rideklubb under Horze Cup / Promotion Cup 18. og 19. februar.

Blant 30 deltakere sikret ekvipasjen andreplassen mandag morgen på en bane med hinderhøyde 1,15 m.

Under tirsdagens klasse, som gikk i 1,20 m, ble det noen bommer ned og 12 feilpoeng. Marginene er små, og for en 12-åring med sterke vinnerinstinkter, er de ikke alltid på ens side. Vi gratulerer med flotte resultater og gleder oss til å følge denne lovende, unge rytteren videre!
(Tekst og foto: Mette Sattrup)

Les mer om Mia på vei til AEG! (Faksimile fra programbladet for AEG 2018)
Grønt Kort-kurs i mars

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 15. Feb 2018


Lommedalen Kjøre- og Rideklubb inviterer til Grønt Kort-kurs 3. og 4. mars 2018.

Teoridelen avholdes i auditoriet på Mølladammen skole lørdag, mens stallpraksis og rideprøven gjennomføres hos Stall Eide i Burudveien søndag.

* Klikk her for invitasjonen

Vel møtt!

Årsmøtet 2018

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 11. Feb 2018


Torsdag 8. februar 2018 kl 1800 ble det avholdt årsmøte i Lommedalen Kjøre- og Rideklubb.

26 stemmeberettigede av klubbens i alt 202 medlemmer møtte fram. Dirigent Axel Eide ledet møtet med stø hånd. 

Leder Paul Rasmussen ønsket velkommen, og utvalgene presenterte sine rapporter.

Fokuset i 2017 har vært å få kontroll på klubbdriften. Blant annet er det foretatt en opprydding i medlemskartoteket, hvor medlemmer som ikke har betalt medlemsavgift de siste to år eller mer tilbake i tid, er slettet som medlemmer.

At anleggsleie nå kan betales med vipps, antar vi er grunnen til at flere betaler.

Til tross for at regnskapet viser et underskudd, anses økonomien i klubben for å være god.

For å få en kontinuitet i styret, er det bestemt at styrets leder og nestleder ikke kan være på valg samme år. En misforståelse fra årsmøtet 2016 medførte at ingen av styrets medlemmer i år var på valg. Styremedlem og leder i sportsutvalget, Hanne Vines, valgte i kort tid før årsmøtet å trekke seg, og Nora Eide ble valgt som hennes etterfølger ved akklamasjon. Hanne ble berømmet for sin innsats i sportsutvalget.

Medlemsavgiften ble foreslått uendret, noe årsmøtet godkjente. En foreslått økning av den årlige anleggsleien, fra kr. 5000,- til kr. 6000,-, ble gjenstand for diskusjon, men et flertall stemte for styrets forslag. Fra 1. mars i år vil også månedskort stige i pris til kr. 850,-.

Budsjettet ble gjennomgått og godkjent. Blant fremtidige investeringer er:

* Ny harv
* Vanningsanlegg ute og inne
* Drenering foran hallen
* Materill for å forenkle stevner
* Supplering av ridemateriell
* Tak over containerboks
* Isolert bod til utstyr

Etter innspill fra årsmøtet vil styret fra og med neste år føre en fyldigere protokoll fra årsmøtet enn det som er gjort de senere år.

* Link til protokoll

* Link til powerpointpresentasjon årsmøtet

* Link til sportskomiteens årsmeldingÅrsmøte 8. februar 2018

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 7. Jan 2018


Styret i Lommedalen Kjøre- og Rideklubb innkaller til årsmøte torsdag 8. februar 2018.  Årsmøtet avholdes i auditoriet, Mølladammen Ungdomsskole.

Klubbens øverste organ er årsmøtet som holdes hvert år innen februar måneds utløp. Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret, styret@lkrk.no, senest to uker før årsmøtet. 

Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag vil være tilgjengelig for medlemmene senest en uke før årsmøtet.

Kun deltakere med betalt medlemskontingent har stemmerett under årsmøtet.

* Innkalling

* Saksdokumenter

* Forretningsorden

* Årsmelding styret

* Årsmelding sportskomiteen

* Årsmelding anlegg

* Forslag til vedtektsendringer

* Budsjett

* Organisasjonsplan

* Årsregnskap 2017 med noter

* Valgkomiteens innstilling