Lommedalens voltigegruppe vant årets flyercup

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 29. Nov 2015

12312476_10156301296310525_2111056962_n.jpg

Alle foto: Privat

Lørdag 28. november var dagen for årets siste voltigestevne. Alle voltigestevner i Norge i løpet av året inngår i flyercupen. Her samler klubbene poeng basert på antall starter. Det gis 1 poeng for individuell start, 5 poeng for lag og 3 poeng for par. Lommedalen ble årets vinner med over 100 poeng og vant dermed 5000 kr som kan brukes til utstyr som gruppen måtte trenge.

Lommedalen stilte med hele 14 utøvere i dagens tønnestevne, hvor de fleste stilte i flere klasser; ett lag med 5 utøvere, 3 individuelle i C-program, 9 individuelle i E-program/1 minutts kür, og 8 par i Pas de Deux.

Alle jentene fikk meget gode poengsummer, og Lommedalen fikk plasseringer i flere klasser. Sigrid Houg ble vinneren i C-program individuelt. Hanah Horn Larsen kom på 2.plass og Maria Braathu kom på 3.plass i 1 minutts kür. Tuva Blom Erhart og Ella Bryne Smogeli vant beste kostyme i par-klassen Pas de Deux, og Kristine Jevne Berge og Ella Bryne Smogeli vant beste utførelse i samme klasse.

Vi gratulerer!


Mange til start i Voltige

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 11. Okt 2015Lommedalen stilte lag i C-program med Beauty Queen (foto: M. Sattrup)

Lommedalens voltigegruppe avholdt i dag Stevne på LKRK-anlegget. I alt var det 24 individuelle og 6 lag som startet, i alderen 9 til 24. Utøverne kom fra 5 ulike klubber; Lommedalen Kjøre- og Rideklubb, Søndre Nordstrand Rideklubb, Ellingsrud Rytterklubb, Sandnes og Jæren Rideklubb, og Strömstad RK. I alt stilte fem ulike hester.Lommedalen Kjøre- og Rideklubb, LKRK, stilte lag i C-program med Beauty Queen. Dette er et program hvor utøverne én og én først gjør obligatoriske øvelser i galopp og deretter har lag-kür med to utøvere på hesten om gangen. Programmet utøfres i skritt. Dette var det eneste laget som også stilte i galoppklasse, og de fikk gode resultater med en score på 5.455.Videre debuterte for LKRK hesten Figo med utøverne Lena Myrseth og Kristine Jevne Berge i ”pas de deux”, som er et tomannsprogram med selvkomponerte øvelser i skritt. Figo fikk strålende applaus og virket godt fornøyd med debuten sin. Jentene og Figo fikk scoren 6.910.Lommedalen stilte også med seks individuelle utøvere i skrittekür, dvs 1 minutt med selvkomponerte øvelser til musikk. Denne klassen hadde flest ekvipasjer, 11 i alt. Her fikk Lommedalens Hanah Horn Larsen 3. plass på hesten Figo, og Tuva Blom Erhart 4. plass med hesten Beauty Queen.Stevnet ble en god oppvarming for mange av jentene som skal være med på NM i Voltige i Sarpsborg om 2 uker.

Figo debuterte i Voltige - med Kristine Jevne Berge og Lena Myrseth på ryggen. (Foto: Mette Sattrup)Nisser på hesteryggen

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 15. Apr 2015Lommedalen Voltigelag (På hesteryggen) Tiril og Marion, Maria og Sigrid. (På bakken) Ella, Kristine, Thindra, Maja og Hannah (foto: Mette Sattrup)


Åtte spretne julenisser viste sine ferdigheter i turn på hesteryggen da voltigegruppa i LKRK hadde juleoppvisning i Lommedalen søndag 14. desember.

På galleriet sto foreldre og søsken og lot seg imponere av de dyktige akrobatene som leverte reneste sirkusforestillingen der de turnet både to og tre på hesteryggen samtidig.

Annen hver søndag året rundt møtes jentegjengen fra Lommedalen Voltigelag for å trene. Noen av dem har vært med et par måneder, andre siden oppstarten for ca. fire år siden. Å begynne med voltige krever ingen forkunnskaper, forteller trener og longør Kristine J. Berge. Hun har selv vært utøver av voltige i 10 år;

- Det er ingen krav om rideferdigheter for å være med. Vi har flere i gruppa som ikke hadde sittet på en hest før de kom hit første gang. Du trenger heller ikke ha ferdigheter i turn. Men hvis du kommer for å ri, blir du nok skuffet. Voltige er noe helt annet, kanskje enda morsommere. Her kan barna sitte på en hest som jeg styrer og kan for eksempel sitte på hesten i galopp, noe mange foreløpig ikke kunne gjort om de red hesten alene. De utvikler god balanse og god sits, kan fokusere mer på seg selv når de slipper å styre hesten. Samtidig får de god holdning og utvikler koordinasjon.Barn som er med her faller sjelden av en hest senere. De utvikler spenst og mykhet i denn ekombinasjonen av ridning og turn, forteller Kristine, og legger til at en del av elevene hennes har begynt å ri eller å turne aktivt ved siden av voltigen.

Hesten Beauty Queen er en blanding av fjording og araberhest. Hun står tålmodig og lar seg klappe og klemme etter oppvisningen.

- Beauty liker godt voltigen, for her får hun mye oppmerksomhet og vi krever ikke så mye av henne sammenliknet med sprang- og dressurtrening. Hun er rolig og grei, det passer oss godt.

Enkelte av elevene til Kristine har deltatt i konkurranse, men de fleste er med fordi det er morsomt og sosialt. Ella, 8 år, har vært med et halvt års tid;

- Jeg synes det er gøy fordi det er med hester og jeg elsker hester! Det er gøy at man blir kjent med andre man ikke har kjent før. Vi kan gjøre mange ting sammen og bli gode venner.

At turningen skjer høyt oppe på hesteryggen, bryr hun seg ikke om;
- Nei, det er ikke skummelt. Med masse øving klarer du det til slutt, forsikrer Ella med et stort smil og løper lett avsted med nisselue og kurs for Beauty Queen.