Flott gjennomført feltritt-NM for Thilia og Murphy

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 18. Aug 2016


Helgen 13. - 14. august gikk feltritt-NM av stabelen på Starum. Thilia Strande Humerfelt fra LKRK deltok i ponniklassen med Wirthsmühle Murphy.

Etter dressuren lørdag lå Thilia på 12. plass med 62,3 straffepoeng. I terrenget samme dag red hun uten hinder- eller tidsfeil, og lå på en sjuendeplass før sprangen søndag. I sprangen ble det dessverre tre riv, og hun endte på en 9. plass med 74,3 straffepoeng. Det deltok i alt 20 ekvipajser i ponniklassen, hvorav 13 gjennomførte.

Dette var Thilias første NM-deltakelse. Hun var veldig fornøyd med både innsats og resultat, og roser Murphy:
- For en fantastisk ponni jeg har!

De to har klart å kvalifisere seg til NM i løpet av sesongen i år.
- Det har vært slitsomt, men gøy, avslutter mor Linn Humerfelt.

(Tekst: M. Sattrup, foto: Privat)Thea til topps på Steinseth

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 1. Jun 2015Thea Hallerud Lindell og Goshen i full fres gjennom vannhinderet søndag. (Foto: Mette Sattrup)

- Det var veldig fin bane, morsomt med litt lange strekk hvor man kunne galoppere ganske fort, ler Thea. Med ponnien Goshen red 12-åringen fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb i mål med null feil på hinder, neste kjappeste tid og kun små tidsfeil på terrengprøven. Det holdt til seier.

Ekvipasjen lå i tet etter dressurprøven, en ledelse de holdt stevnet ut.

Flere plasserte fra Lommedalen

Klubbvenninnen Thilia Strande Humuerfelt på Wirthsmühle Murphy ble nummer to i Knøttecupklassen, mens Maria Braathu/Carisma og Kristine Borge/Blesi fulgte på de neste plassene. i meterklassen kom Marja-Liisa Andersson og Dallacki De Bergerac på tredjeplass. Sigrid Houg og Beauty Queen sto også på startlisten i helgens stevne, men ga seg før søndagens terrengprøve.

Vellykket samarbeid

Helgens samarbeidsstevne ble en suksess på alle måter. Til tross for dårlig vær under sprang- og dressurprøven lørdag ble stevnedagen gjennomført på beste måte takket være stor dugnadsinnsats fra arrangørene. Medarrangør Marja-Liisa Andersson roser også teamet på Steinseth som hadde bygget terrengbanen og sto for arrangementet søndag, og er ikke fremmed for å gjenta suksessen med samarbeid på tvers av klubbene ved en senere anledning.

* Link til komplett resultatlisteSamarbeider om feltrittstevne

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 30. Mai 2015
Vått og grått lørdag, men det er meldt bedre forhold til søndagens terrengprøve! (Foto: M. Sattrup)


Helgen 30. - 31. mai samarbeider Steinseth Rideklubb og Lommedalen Kjøre- og Rideklubb om å arrangere landsstevne i feltritt. Sprang- og dressurprøven avholdes i Lommedalen lørdag, mens terrengprøven finner sted på Steinseth søndag. Det er første gang disse to klubbene samarbeider om et stevne.
- Ofte blir feltrittstevner lagt til arenaer med terrengbanene, men uten gode forhold for sprang- og dressurprøven. Med dette samarbeidet håper vi å få til optimale forhold for alle tre delprøvene, sier Marja-Liisa Andersen, medarrangør for Lommedalen Kjøre- og Rideklubb.

35 ekvpasjer har meldt seg til stevnet som byr på klasser fra Knøttecup til 1 meter.

Flere av deltakerne kommer langveisfra; Ingvild Røst med Ratino har tatt turen helt fra Jæren for å starte meterklassen, mens Vennesla Rytterforening på Sørlandet også er godt representert med tre ekvipasjer i 90-klassen.
- Det er jo ikke så mange feltrittstevner å velge i, så vi må reise et stykke skal vi få starte, sier Lisa Røinås fra Vennesla.

Første ekvipasje ut i terrenget på Steinseth søndag starter kl. 1200.

* Link til foreløpige resultatlister

Redaksjonen kommer tilbake med mer fra terrengprøven søndag.