Voltige


Ta kontakt enten du har hest eller ikke hvis dette er noe du kunne tenke deg å prøve!Kontaktperson for treningen er Kristine J Berge, Telefon: 90939303. Mail: kristine@baco.noHva er voltige?

Voltige er turning på hest. Man gjør øvelser på hesten enten i skritt, trav eller galopp, og man kan være en eller flere på hesten. Voltige er en lite utbredt sport i Norge.

Lommedalen Voltigelag er gruppe som har holdt på siden 2010, og har med tiden en av norges største voltigegrupper med utøvere i alle aldre. Vi har trening på hest hver søndag. Nybegynnere/de minste har time 17.00-18.00, litt mer øvet har time 18.00-19.00, og øvet har time 19.15-20.15. De to første timene foregår på Stall Eide, mens den siste timen foregår på anlegget til LKRK. Vi bruker halve ridehallen (fra A til B). På treningen varmer vi opp med jogging, turn og litt styrketrening før vi setter i gang på hest. Vi har også lyst til å få til å begynne med turntrening en dag i uken, noe som er en viktig del for å bli bedre i voltige. Vi deltar på Voltigestevner som avholdes på Østlandet, og arrangerer også et par stevner i året selv, men det viktigste er at det skal være moro!

Det koster 150 kr per gang, og man betaler for ett semester om gangen. Våren 2016 ble det 21 treninger, så kr 3150 for halvåret/semesteret. Man må også melde seg inn i Lommedalen Kjøre- og Rideklubb. Man trenger ikke å ha egen hest for å drive med voltige!

Man trenger ikke å ha drevet med hest eller turn for å begynne på voltige, og det er bare å ta kontakt dersom man ønsker å komme på en prøvetime.

Kontaktperson for treningen er Kristine Jevne Berge, Telefon: 90939303. Mail: kristine@baco.no