Medlemsmøte med ny giv

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 3. Des 2016

Dr. med. vet. Manja Baunack holdt foredraget "Hesten om vinteren" for et lydhørt publikum.

Tekst og foto: Mette Sattrup/LKRK

De fleste grenene var representert da Lommedalen Kjøre- og Rideklubb (LKRK) avholdt medlemsmøte i kafeen på klubbanlegget torsdag 1. desember.

- Hesten om vinteren

Dr. med. vet. Manja Baunack holdt et interessant foredrag om "Hesten om vinteren", hvor vi fikk mye nyttig informasjon. Manja Baunack er medlem av LKRK, og dette var den tyske veterinærens første foredrag på norsk - og garantert ikke siste!

Temaer hun delte med oss var blant annet:

* Sykdommer hos hesten om vinteren
* Fôring om vinteren
* Trening om vinteren
* Dekken eller ei?
* Barbering av hesten om vinteren
* Det fysiologiske grunnlaget for hestens termoregulering

Klikk her for å lese et sammendrag av foredraget!

- Hvordan få mer samhold i klubben?

Berider og klubbtrener i LKRK, Anniken Eide, holdt et engasjerende innlegg om lagspill og samarbeid på tvers av grener i rideklubben.

- Det er en utfordring at vi er så splittet med medlemmer spredt på staller over hele dalen, innledet hun, og fortalte litt om sin tid som medlem i Billund Rideklubb i Danmark, i en klubb som var preget av godt samhold og mange gode fellesaktiviteter. Blant annet var det tradisjon å reise til stevner sammen og heie hverandre fram. I LKRK er mange grener representert, og det er viktig å bli bedre kjent og å være inkluderende!

Ridefest

Annikens forslag om å arrangere ridefest for alle medlemmer i dalen, ble bifalt med applaus.
Likeledes ble hennes forslag om å få representanter for alle grenene inn i styret, godt mottatt. Leder av valgkomiteen, Paul Rasmussen, kunne bekrefte at dette er noe valgkomiteen jobber for å få til foran det kommende årsmøte på nyåret.

Hjelpe hverandre på tvers av grener

En fest og møte er fint, men generelt er kommunikasjon mellom grenene viktig, fortsatte Anniken, manet til samarbeid om stevneavviklinger og henvendte seg til westernfolket:

- Når dere har westernstevne, da trenger dere sikkert hjelpere. Da må dere kommunisere ut at dere har stevne, og hva trenger dere hjelp til. Neste gang er det sprang- eller dressurstevne, da trenger de hjelp. Vi må få tettere samarbeid mellom grenene. Kanskje vi skulle prøve hverandres grener, noen har kanskje fordommer for å låne bort hestene sine, men det kunne være verdt å prøve å ha en "aktivitetsdag", hvor alle kan ta med sin egen hest og prøve noen av de teknikkene som benyttes i andre grener enn den man rir selv. For eksempel prøve teknikker som westernrytterne bruker, og westernrytterne kan prøve sprang- og dressurrytterenes teknikker. Det kunne være morsomt å få til noe slik. Man trenger ikke bruke betalte instruktører i forbindelse med et slikt arrangement - men dele på kompetansen som finnes blant klubbens medlemmer.

Vi må sette oss mål

- Da vi flyttet til Lommedalen, ville vi bli del av lokalsamfunnet og meldte oss inn i LKRK, fortsatte Anniken, og la til med et smil at hun blir skuffet når de som står oppstallet hos henne rir for andre klubber.

- De vil ri på lag, og det er begrunnelsen for at de rir for andre klubber som har flere medlemmer. Det synes jeg er litt kjipt. Det blir aldri lag i LKRK hvis man tenker sånn. Man må sette seg noen mål for neste år. KM-lag, det må vi klare! I både dressur og sprang, der må vi klare å sette opp lag, både ponni og hest, og gjerne to lag. Man må jobbe målrettet for at man får til noen slike ting hvert år. Og at man får med en heiagjeng. Det er noe av det jeg vil at vi skal få til, sa klubbtreneren.

Innlegget utløste en rekke innspill fra salen:

- Man har ofte har plass til en ekstra hest på hengeren, vi må være rause og ta med hverandre!

- Å rekruttere unge er også viktig. Alle må ha et felles mål, ha samlinger, kurshelger med de unge, ja også voksne, det må tiltrekke folk. Og det må ikke bli bare med praten!

- Vi kan sette opp en liste over de som har lyst til å ri KM, og planlegge samlinger!

- Klubben trenger flere ildsjelder! Folk må slutte å klage på ting og tang hvis de ikke selv gjør en innstas for klubben!

- Vi må lete etter det som er positivt - ikke bare fokusere på det som kan oppfattes som negativt.

- Må styrke samholdet!

- Vi må legge bak oss konflikter og uro som kom i kjølvannet av avgjørelsen om ikke å bygge ut anlegget på nåværende tidspunkt. Nå er det tid for ny giv og samlende aktiviteter!

- Vi må samles om aktiviteter og bruke anlegget - så ridehuset ikke blir et sted som bare stallene i nærheten bruker. På den måten blir vi kjent med andre, og slipper hvisking og tisking.

- Hils på alle du møter! Si hei til alle, selv om du ikke kjenner dem.

- Vi skal jobbe sammen mot et felles mål - å ha det hyggelig sammen!

Det framkom ønske om en oversikt over alle stallene i dalen. Dette kommer på hjemmesiden, og skal være klart før Årsmøtet 2017!

Paul Rasmussen er leder av valgkomiteen. Han oppfordret folk til å komme med forslag til kandidater til styreverv. Årsmøtet vil bli avholdt tidlig på nyåret. Det er helt greit å fremme forslag om seg selv!

Avslutningsvis ble det kommentert at informasjonen om medlemsmøtet kunne være bedre kommunisert fra styret. Invitasjonen var lagt ut på klubbens hjemmeside og facebookside, men kunne med fordel i tillegg vært sendt på e-post til alle medlemmer. Styret tar dette til etterretning, og vil bestrebe seg på å få informasjonen ut til alle medlemmer ved innkalling til neste medlemsmøte.

Det var stemning for et nytt medlemsmøte i mars 2017.

Latteren satt løst og forslagene var mange da klubbtrener Anniken Eide holdt sitt innlegg om samhold i klubben.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.