Statutter klubbmesterskapet

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 28. Okt 2015
Her er statutter for klubbmesterskapet i sprang og dressur:LKRK forbeholder seg retten til endringer i statuttene. Statuttene kan endres av stevneleder i samråd med styret frem til en uke før start.

Generelt:

Klubbmesterskapet arrangeres en gang i året. Mesterskapet arrangeres innendørs på disse målene: Sprang: 20x60, Dressur 20x40/20x60. Det kreves tre påmeldte og tre startende ekvipasjer for at det skal kunne kåres en klubbmester i klassen.

Dersom disse statuttene er i strid med NRYFs konkurransereglement, har sistnevnte forrang.

Kvalifikasjon:

Ryttere som deltar i klubbmesterskapet må være medlem av Lommedalen Kjøre‐ og rideklubb. Medlemskap i klubben må dokumenteres og medlemskontingent må være innbetalt. Medlemmer som har uoppgjorte økonomiske forhold til klubben nektes start.

Ryttere kan starte kun én hest i klubbmesterskapet, og kun en mesterskapsklasse i hver gren.

Aldersbestemmelser for klubbmesterskap er bestemt av KR, dvs at man kan starte klubbmesterskap fra det året man fyller 11.

Ponni : Kategori 1 +2 deltar på samme premisser, kategori 3 vil kunne ri 10cm lavere i henhold til ponnireglemanget. Kun åpent for ryttere som har godkjent ponni og er innenfor aldersbestemmelsene for å være ponnirytter.

Junior/ungeryttere/ungehest: Fra og med det året vedkommende fyller 11 år, til og med utgangen av det året vedkommende fyller 21 år. Med unghest menes hester som ikke har passert 7 år.

Senior: Fra og med det året vedkommende fyller 18 år i sprang, i dressur fra og med det året de fyller 16.

Det er mulig å delta med ponni i de resterende mesterskapsklassene, men da gjelder det både for dressur og sprang at ponnien regnes som hest, uansett om den er registrert som konkurranseponni eller ikke, og starter på hestens premisser og etter hestens reglement.

Nivået skal legges slik at man sikrer god deltagelse. Det er sportskomiteene som bestemmer for hvert år hvilken klasse som skal være klubbmesterskap.

Sportskomiteen har også mulighet til å kjøre mesterskap på tvers av klassene i dressur, dvs at den med høyest prosent i klassene LC-LA blir klubbmester. Klassene må da stenges for ekvipasjer som har ridd klassen over, til mer enn 60 %.

Alle hester må ha hestepass og det må fremlegges dokumentasjon på gyldig vaksinasjon, jfr. NRYFs reglement.

*Noen av klassene stenges for ekvipasjer som har godkjente resultater i høyere klasser. Godkjent resultat regnes fra distriktstevne og høyere. Med godkjente resultater menes at ekvipasjen som enhet har gjennomført 2 feilfrie grunnomganger, eller 4 grunnomganger med 4 feilpoeng, eller 2 runder med 4 feil og 1 runde med 0 feil. I dressur menes at ekvipasjen som enhet har gjennomført til 60 % eller høyere.

Premiering:

I klubbmesterskapet er det 3 premierte ekvipasjer. Klubbmester premieres med vinnerdekken og medalje, resten med gavepremier og medaljer. Dersom det kun er 3 startende i klubbmesterskapet, premieres kun 1. og 2. plass. Det skal kåres klubbmester i ponni. Videre skal det kåres klubbmester for junior/ungeryttere/unghest og senior. Er det ikke nok startende, kan sportskomiteen se det nødvendig at junior/ungeryttere/unghest og senior slåes sammen.

Forslag til Dressurklasser:

Ponni: LC,* stengt for godkjent resultat i LB eller høyere
Junior /Ungrytter/Unghest: LB,* stengt for godkjent resultat i LA eller høyere
Senior: LA

Forslag til Sprangklasser:

Ponni : 80 cm (LD), *stengt for godkjent resultat i 100 cm eller høyere Junior/Ungrytter/Unghest : 100 cm (LC), *stengt for godkjent resultat i 110 cm eller høyere Senior: 115 cm (LB+5)

For 2015 er årets klasser de som er definert i proposisjonene.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.