Nisser på hesteryggen

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 15. Apr 2015Lommedalen Voltigelag (På hesteryggen) Tiril og Marion, Maria og Sigrid. (På bakken) Ella, Kristine, Thindra, Maja og Hannah (foto: Mette Sattrup)


Åtte spretne julenisser viste sine ferdigheter i turn på hesteryggen da voltigegruppa i LKRK hadde juleoppvisning i Lommedalen søndag 14. desember.

På galleriet sto foreldre og søsken og lot seg imponere av de dyktige akrobatene som leverte reneste sirkusforestillingen der de turnet både to og tre på hesteryggen samtidig.

Annen hver søndag året rundt møtes jentegjengen fra Lommedalen Voltigelag for å trene. Noen av dem har vært med et par måneder, andre siden oppstarten for ca. fire år siden. Å begynne med voltige krever ingen forkunnskaper, forteller trener og longør Kristine J. Berge. Hun har selv vært utøver av voltige i 10 år;

- Det er ingen krav om rideferdigheter for å være med. Vi har flere i gruppa som ikke hadde sittet på en hest før de kom hit første gang. Du trenger heller ikke ha ferdigheter i turn. Men hvis du kommer for å ri, blir du nok skuffet. Voltige er noe helt annet, kanskje enda morsommere. Her kan barna sitte på en hest som jeg styrer og kan for eksempel sitte på hesten i galopp, noe mange foreløpig ikke kunne gjort om de red hesten alene. De utvikler god balanse og god sits, kan fokusere mer på seg selv når de slipper å styre hesten. Samtidig får de god holdning og utvikler koordinasjon.Barn som er med her faller sjelden av en hest senere. De utvikler spenst og mykhet i denn ekombinasjonen av ridning og turn, forteller Kristine, og legger til at en del av elevene hennes har begynt å ri eller å turne aktivt ved siden av voltigen.

Hesten Beauty Queen er en blanding av fjording og araberhest. Hun står tålmodig og lar seg klappe og klemme etter oppvisningen.

- Beauty liker godt voltigen, for her får hun mye oppmerksomhet og vi krever ikke så mye av henne sammenliknet med sprang- og dressurtrening. Hun er rolig og grei, det passer oss godt.

Enkelte av elevene til Kristine har deltatt i konkurranse, men de fleste er med fordi det er morsomt og sosialt. Ella, 8 år, har vært med et halvt års tid;

- Jeg synes det er gøy fordi det er med hester og jeg elsker hester! Det er gøy at man blir kjent med andre man ikke har kjent før. Vi kan gjøre mange ting sammen og bli gode venner.

At turningen skjer høyt oppe på hesteryggen, bryr hun seg ikke om;
- Nei, det er ikke skummelt. Med masse øving klarer du det til slutt, forsikrer Ella med et stort smil og løper lett avsted med nisselue og kurs for Beauty Queen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.