Sterk debut for Lena og Hickory

Postet av Lommedalen Kjøre- og Rideklubb den 14. Apr 2015


IMG_2807_600.jpg

Lena Myrseth og Hickorys Ricochet var på et tre dagers westernstevne på Lykseth Gård i Hamar helgen 10. – 12. april. Ekvipasjen sørget for to førsteplasser og to andreplasser på sitt første stevne sammen på norsk jord.

- Det var mest reiningklasser men også litt allroundklasser som pleasure, trail, showmanship og horsemanship. Stevnet het Snowslide og var arrangert av NRHA Norway. Et flott arrangert stevne med overraskende mange deltakere og topp stemning. Det er veldig tydelig at miljøet vokser, forteller Lena.

Stevnet på Hamar var første stevnet for Hickorys Ricochet og Lena i Norge. Hun begynte å ri Hickory i fjor sommer for sin trener Verena Klein i Tyskland og kjøpte han deretter i desember.
- Jeg tok han med meg til Norge rett før påske. Hickory er en 12 år gammel American Quarter Horse, født og innridd i Arizona. Målet for stevnet var å kartlegge hvordan jeg kunne trene og samarbeide med ham på stevne uten trener tilstede, og det gikk veldig bra! To førsteplasser på lørdagen og to andreplasser på søndagen. Jeg er veldig fornøyd med at samarbeidet vårt i selve showringen er mye bedre og sterkere. Veldig gøy å kunne begynne å legge hånda på nakken hans og la han gi gass på voltene og i spin! Utfordringen vår er rundowns, hvor han tar styringen litt selv, så blir mye jobbing med dette til neste stevne. Jeg har veldig mye å lære av denne hesten og jeg gleder meg masse til å trene og starte mer med han, avslutter Lena Myrseth, westernrytter i LKRK.

Flere toppresultater for LKRKs medlemmer

Andrine Grorud med Remenic In Colour og Katharina Hagsveen og This Little Legend hentet også hjem svært gode resultater på westernstevnet Snowslide på Lykseth Gård, Hamar. Stevnet var primært et Reining stevne, men det ble i tillegg avholdt allroundklasser. Katharina Hagesveen leverte en flott innsats som resulterte i førsteplass i Reining Non pro. Dette er hennes og Legend sitt første stevne etter å ha tilbragt et år i USA.

Andrine Grorud og Remenic hadde også sitt første stevne sammen, og de fikk en fin andreplass i den tøff showmanship klasse.

Alt i alt hevdet LKRKs rytterne seg veldig godt på sesongens første westernstevne i konkurranse med ryttere fra andre land.

Link til arrangør av stevnet : http://nrha.no/Andrine og Remenic (foto: Mi Ritzén)


IMG_2808_br600.jpgLena og Hickory i spinning (Begge foto av Lena: Mi Ritzén)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.